מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

בריאות טובה מתחילה גם בידיעה ומימוש הזכויות לרבות זכויות לקבלת טיפול רפואי - מה חשוב לדעת?

בישראל סל בריאות רחב ומקיף, אך ללא הכרת הזכויות הקיימות, תהליכי מימושן וגורמי הסיוע העומדים לרשותנו, אנחנו עלולים לפספס זכאות לקבלת טיפול ובכך להשפיע על רמת בריאותנו.

אז מה חשוב לדעת?

1.מקורות מידע עיקריים לזכויות בקופות החולים או במשרד הבריאות

כל תושב המדינה זכאי לקבל שירות רפואי על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, כשרובו המכריע מסופק באמצעות הקופות וחלקו באמצעות משרד הבריאות. בנוסף הקופות מציעות למבוטחיהן לרכוש "שכבה" ביטוחית נוספת במסגרת הביטוחים המשלימים (נקראים שב"ן) - ניתן להצטרף לשב"נים ללא הגבלות / החרגות בגין מצב רפואי / מחלה.

חשוב לדעת כי יש מצבים בהם ניתן לקבל שירות רפואי, באמצעות הקופות, גם אם הוא לא כלול בסל הבריאות וזאת במסגרת הנקראת וועדת חריגים (קיימת בכל קופה). ניתן להסתייע בעמותת "חברים לרפואה" או עמותת "קרן דולב לצדק רפואי" בטיפול בפניות לוועדת חריגים.

מידע על הזכויות הנ"ל ניתן למצוא באתרים כלהלן:

  • אתר "כל הבריאות" – האתר הרשמי של משרד הבריאות, שמפרט זכויות פרטניות בכל טיפול / תרופה / טכנולוגיה רפואית, הכלולים בסל הבריאות ו/או בביטוחים המשלימים.

  • אתרי קופות החולים: כללית, מכבי, מאוחדת, לאומית.

  • אתר "כל זכות" (ראו עמוד בריאות ומחלות) - מספק מידע שימושי רב על זכויות כלליות בהתאם למסגרת הטיפול, למחלה, מצב רפואי, וכולל גם מידע על זכויות ושירותים רפואיים נוספים בביטוח הלאומי, במשרדי ממשלה וגורמים אחרים.

  • "קול הבריאות" – כולל מידע על המוקד הטלפוני של משרד הבריאות המיועד לתת מענה גם למי שמתקשה להתנהל במערכות הדיגיטליות, וכולל מענה במספר שפות.

2. ערעור על דחייה: קיבלת הפניה לטיפול רפואי והקופה מסרבת לאשר - למי פונים?

קיימים מספר גורמים עיקריים אליהם מומלץ לפנות בכל מצב בו נדחתה פנייה לקבל אישור לבדיקה / תרופה / טכנולוגיה רפואית, מכל סיבה שהיא כלהלן:

3. גורמי סיוע: אתם.ן מתקשים להתמודד מול מערכת הבריאות. מי יכול לסייע לכם?

4. זכויות עובד.ת בעת מחלה

דיני העבודה מגנים גם על עובד חולה ועל עובד שנאלץ לטפל בבן משפחה חולה.

באתר "כל זכות" תוכלו לקבל מידע מקיף על זכויות אלה כולל גורמי סיוע, ראו בעמוד זכויות עובדים בעת מחלה.

לסיכום - זכרו כי ידע הוא כוח

מימוש זכויות רפואיות במערכת הבריאות דורש מודעות, התמדה ולעיתים נחישות. חשוב לדעת שהמאבק על הזכויות הרפואיות שלכם, ככל שנחוץ, הוא לגיטימי. אם תתקלו בסירוב, אל תוותרו בקלות ואל תהססו לפנות לקבל סיוע, ככל שיעלה צורך בכך.